Bilgi yönetimi, not alma, veri yönetimi, proje yönetimi gibi işletmelerin ihtiyaçlarına cevap verecek uygulamaları sizler için derledik. Gelin birlikte işletmelerinizde de kullanabileceğiniz en iyi iş takip ve proje yönetim uygulamasını inceleyelim.
İşletmeler veya yeni bir işletme kurma çabasındaki girişimler genellikle benzer problemlerle karşılaşırlar. Bu sorunların en başında üretkenlik ve üretkenliği maksimum seviyede olmasını sağlamak gelmektedir. İşler büyürken veya bir proje takibi yapılırken iletişim sorunu üretkenliği etkiler. Devamlı bitmeyen toplantılar ve iş süreçleri üzerinde vakit harcanarak verimli ve etkin zaman oluşturulmaya çalışılırken tam tersi bir durumla işletmeler karşı karşıya kalır. Bu sebeplerden dolayı tek bir platform üzerinden tüm iletişim ve iş takiplerini yönetmek isteyen işletmeler için birçok proje yönetim uygulaması geliştirilmektedir. Bu yazımızda ise işletmeler için en iyi 5 iş takip ve proje yönetim aracı nelerdir sizler için derledik.
Listemizin başında yer alan iş takip ve proje yönetim araçlarından olan Notion.so ekibimizin de aktif olarak kullandığı bir programdır. Notion.so genel olarak proje yönetim konusunda diğer uygulamalardan farklı bir yaklaşım sunmaktadır. Projeleri takip etmeye ve iş dağılımına, iş üzerinde yorumlar yapmaya, kanban takip süreçleri kontrol etmeye, kişisel not asistanından dosya paylaşımına kadar birçok özelliği bünyesinde barındırmaktadır. Ücretsiz kullanım kolaylığı sunduğu gibi, belli bir fiyat karşılığı geniş kapsamlı kullanıma açılmaktadır.
İşletme içerisindeki genel görevlendirmelerden tutun rutin düzenlemelere kadar birçok işi organize ederek takibini sağlayan bir programdır. Bu sayede ekibiniz odaklanması gereken öncelikli işleri görüp nerede ne zaman hangi işe vakit ayırması gerektiğinde bu uygulama sayesinde rahatlıkla kontrol edebilir. Asana’yı farklı kılan diğer özellikler ise; görevleri istediğiniz sıralamada atama yapabileceğiniz bir takvim aracına sahip olması, detaylar ile birlikte bir ilerleme raporu sunabilen alt yapı, proje takip için gantt sistemini kullanan bir yönetim aracı. Asana ücretsiz seçeneği de olmasıyla birlikte Premium paketlede kullanıcıların kullanımına sunulmaktadır.
İş yönetimi süreçlerindeki tartışmalardan, süreç boyunca yapılacak iş dağılımlarına, önemli toplantılar sırasında alınan notların tüm ekibe mesaj yönetimiyle ulaştırmaya kadar birçok kolaylığı Nifty beraberinde getirmektedir. Bunun yanı sıra dosya paylaşımı izni de veren bu uygulama işletme içi yönetim için büyük bir kolaylık sağlamaktadır. En çok sevilen özellikleri arasında ise; tüm ekip çalışanlarına ve proje süreçlerine kuş bakışı bir görüş açısı sağlamaktadır, iletişim ve yönetim ağını tek bir platform üzerinden rahatlıkla halledebilme kolaylığı.
Yapılacaklar listenizi işletmenizdeki ekip üyeleri ve müşterinizle dilediğiniz gibi paylaşım yapabileceğiniz bir proje yönetim aracıdır. Tek bir platform üzerinden görev takibi, proje üzerindeki otomatik hatırlatmalar gibi özelliklerle rakiplerinden ayrılabiliyor. SendTask uygulaması ile kullanıcılar herhangi bir hesap açmadan veya ücret ödemeden bu uygulamadan yaralanabiliyor.
Girişimlerin de sıkça tercih ettiği bir program olan Trello ile iş akış süreçlerini büyük çizelgelere ve karmaşık düzenlere gerek bırakmadan basit ve sade ara yüz kolaylığı ile birlikte kanban özelliği sunmaktadır. Ücretsiz bir uygulama olması ile oldukça tercih edilen ve kullanıcılarına sunduğu kolay kullanım özellikleri gereksiz vakit kaybetmenizin önüne geçiyor. Çabuk kurulumu ve işlerin takibini zamandan kazanarak yapabileceğinizden Trello kullanıcılar için ön plana çıkıyor. Tabii ki aylık ücretli paketlerde sunan Trello, ücretsiz kısmında da birçok işi yönetmenizi sağlıyor.
Etiketler: